Leírás és Paraméterek
Tésztagép csomag tulajdonságai:
- Anyag: rozsdamentes acél
- 2 év garancia
- Marcato Atlas 150 Wellness tésztagép
- 3 funkciós olasz tésztakészítő gép
- nyújt:
- tésztavékonyság: 0,3 mm-től 2,5 mm-ig
- 9 beállítási lehetőség
- vág:
- 1,5mm cérnametéltet,
- 5mm vastag tésztát.
- Súly: 3 kg
Szett további tartalma:
- 1db Ravioli betét
- 1db Spaghetti betét
Tisztítás:
- vízben vagy mosogatógépben NEM mosható!
- tisztítása kizárólag ronggyal vagy ecsettel!
További leírás:
- A tészta nyújtását fokozatosan, több lépésben kell végezni. (9 állítási lehetőség van a tészta gépen)
- Amennyiben ezt nem tartják be, és megerőltetik a gépet, úgy a GARANCIA ÉRVÉNYÉT VESZTI nem rendeltetésszerű használat miatt!
- Vízben vagy mosogatógépben nem tisztítható! Vízben történő tisztítás esetén is a GARANCIA ÉRVÉNYÉT VESZTI!
Tészta recept
Hozzávalók:
- 500g búzaliszt
- 5 tojás és víz összesen 250g-ig
Mi javasoljuk:
A finomabb tészták érdekében 250g búzaliszt mellé
250g durumbúza liszt keveréket használjanak.
Elkészítés:
1. lépés: A tészta: Egy tálba öntjük a lisztet, majd a közepébe a tojást
és a vizet. Villával a hozzávalókat alaposan összekeverjük. Ne
adjunk hozzá sót! A tésztát kézzel addig gyúrjuk amíg teljesen
sima és egyenletes nem lesz. Kivesszük a tésztát a tálból és lisztel
enyhén megszórva az asztalra tesszük.
2. lépés: A tésztalapok: Állítsa a Marcato tésztagépet 0-ás fokozatba,
hogy a két sima henger teljesen nyitva legyen. A kézi hajtókart az
óramutató járásával megegyező irányba forgassuk vagy ha motorral rendelkező
tésztagépük van bekapcsolás után húzzon át egy darab tésztát a hengereken.
A tésztalap mindkét oldalát finoman szórja meg lisztel és hajtsa félbe. A
tésztalapot többször simítsa át a sima hengerekkel, amíg hosszú és szabályos
alakú nem lesz. Amikor ez megvan állítsa a gépet 1-es fokozatra és engedje át a tésztalapot.
Ezután jöhet a 2-es majd a 3-as és így tovább míg el nem éri a kivánt vastagságot.
3. lépés: A vágás: Illesze be a kézi hajtókart vagy motort a kiválasztott
adapterbe és vezesse át a tésztalapot a hengerek közt. A tésztát a rúddal felszedjük,
és áttesszük a Tacapastára. A kész tészta hőmérséklettől és páratartalomtól
függően körülbelül 1-2 óra alatt megszárad.
Jó étvágyat kíván az olcsoedeny.hu csapata.